Ramboll România, Teamnet International, Navigator Software, Noerr Finance & Tax şi Urban Connect – noile firme de consultanţă în management atestate de către AMCOR

AMCOR, Asociaţia Consultanţilor în Management din România, a organizat în perioada 10-11 septembrie 2012 o nouă sesiune de atestare/reatestare a firmelor membre. Sesiunea s-a desfăşurat la sediul Asociaţiei, din Bucureşti.

Pentru sesiunea de atestare/reatestare naţională din septembrie s-au înscris 12 firme de consultanţă în management, 5 pentru reatestare şi 7 pentru atestarea naţională. În prezent, 80 din cele 87 firme membre au trecut prin procesul de atestare/reatestare naţională organizat de către AMCOR. Situaţia exactă a membrilor este disponibilă on-line la http://www.amcor.ro/menu/Atestare-naional.html.

AMCOR este singura asociaţie profesională a firmelor de consultanţă din România care derulează, de mai bine de 10 ani, o procedură de atestare profesională a entităţilor juridice membre. Procedura de atestare/reatestare este organizată după modelul promovat la nivelul pieţei europene de consultanţă şi are ca obiectiv dezvoltarea profesionalismului pe piaţa din România.

Modelul de atestare (creat după standardele Federaţiei Europene a Asociaţiilor din Consultanţă) este unul riguros, construit pe trei paliere: cel al eticii, cel al logisticii şi cel al know-how-ului deţinut de firma candidată. Această sesiune de atestare/reatestare se adresează exclusiv membrilor AMCOR şi reprezintă un mijloc prin care asociaţia le oferă membrilor săi valoarea adăugată necesară pentru a face o diferenţă în consolidarea pieţei emergente din România.

”Procedura de Atestare Naţională a fost dezvoltată pe de o parte pentru a satisface dorinţa clienţilor de   diferenţiere a firmelor de consultanţă în management care activează pe piaţa de business din România, iar pe de altă parte, Amcor dorea să fie mai selectivă în ceea ce priveşte calitatea firmelor membre (atestând doar firmele care pot dovedi activitatea şi proiectele efectuate în domeniul consultanţei în management)”, declară dl. Norbert Hoeckl, membru al comisiei de atestare naţională AMCOR.

În urma sesiunii de atestare organizată în perioada 10-11 septembrie 2012, 5 firme de consultanţă în management au fost atestate naţional (Ramboll România, Teamnet International, Navigator Software, Noerr Finance & Tax şi Urban Connect) şi 5 firme au fost reatestate naţional (Link Management Consulting, Omicron Consulting, Euro Consult & Development, Luanli Com și Eurograph Ram Impex).

Sesiunile de atestare/reatestare naţională organizate de AMCOR contribuie la dezvoltarea unui climat profesional şi etic pe piaţa de consultanţă în management din România.