Nevoi de finanțare 2014-2020

AMCOR a participat astăzi, 14 mai 2013, la discuția organizată de Coaliția ONG-uri pentru Fonduri Structurale. Întâlnirea a avut drept scop discutarea așteptărilor beneficiarilor din țară cu privire la prioritățile de finanțare pe care Guvernul României le stabilește pentru perioada 2014-2020.

Evenimentul a avut loc în cadrul hotelului Marshal Garden din București (Calea Dorobanților nr. 50B), începând cu ora 9.

Printre invitații prezenți la eveniment s-au numărat  reprezentanți ai instituțiilor publice cu rol în managementul procesului de programare, reprezentanți ai organizațiilor care fac parte din diferitele comitete consultative de la nivelul ministerelor de linie, parteneri sociali și companii.

Discuțiile au pornit de la concluziile consultărilor locale organizate de către Coaliția ONGuri pentru Fonduri Structurale în perioada martie-aprilie a.c. Demersul a fost susținut de Fundația ”Alături de Voi”, de Fundația Alpha Transilvana și de Asociația Partener pentru Tine.

Printre subiectele înscrise pe ordinea de zi s-au numărat: 

1. Implicarea de până acum a Coaliției în eforturile de programare, dna. Oana Preda (Centrul de Resurse pentru participare publică)

2. Stadiul programării și stadiul negocierilor cu Comisia Europeană, dna. Mihaela Toader (Ministerul Fondurilor Europene)

3. Nevoi de finanțare – incluziune socială, dna. Daniela Tarnovschi (Fundația Soros România)

4. Nevoi de finanțare – economie socială, dna. Ancuța Vameșu (FDSC)

5. Nevoi de finanțare – ocupare, dna. Ana Maria Suciu (ANBCC)

6. Nevoi de finanțare – dezvoltare rurală, dna. Irina Pop (Fundația PACT) și dl. Tudor Dorobanțu (AGROSTAR)

7. Nevoi de finanțare – administrație și bună guvernare, dna. Oana Preda (CeRe)

 

Documentul care conține nevoile de finanțare pentru perioada 2014-2020 (identificate ca urmare a consultărilor locale) poate fi accesat aici