Lansare program Business Consulting

AMCOR susține lansarea programului Business Consulting.

Miercuri, 13 iunie 2012, la ora 18:00, va avea loc sesiunea de prezentare a programelor de masterat CONSULTANȚA ÎN AFACERI (limba română) și BUSINESS CONSULTING (limba engleză).

Evenimentul va avea loc la amfiteatrul R3, Facultatea de Administrație și Afaceri, Universitatea din București (Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12, etaj 3).

Vor participa cadrele didactice și consultanți din domeniul afacerilor implicați în procesul educațional din cadrul celor două programe de masterat, precum și cei interesați (studenți, oameni de afaceri, consultanți etc.).

În condiţiile în care tot mai mulţi tineri pleacă în străinătate să înveţe managementul afacerilor la unele şcoli de afaceri prestigioase, şcoala academică din România nu are aproape deloc programe de masterat în limba engleză în domeniul consultanței de afaceri.

Facultatea de Administraţie şi Afaceri, una din cele mai căutate facultăţi ale Universităţii din Bucureşti, va organiza începând cu acest an, primul program de masterat de Consultanţă în Afaceri din România în limba engleză (Business Consulting), după ce programul în limba română, Consultanța în afaceri, va avea prima generaţie de absolvenţi în iunie 2012. 

Astfel, pentru cei interesaţi să facă un program de masterat apropiat unui MBA în limba engleză sau pentru tinerii care vor să înveţe administrarea afacerilor fără să plece din România, există acum un program care se apropie de standardele unui MBA. Planul de învățământ al programului de masterat Business Consulting cuprinde discipline de actualitate, existente și în planurile de învățământ ale unor programe similare pe plan internațional precum:

- Strategii și modele de afaceri 

- Consultanța în sisteme informatice

- Metode și tehnici creative în consultanță

- Consultanța în afaceri

- Proiectarea și evaluarea programelor de consultanță

- Controlling etc.

Programul, cu predare exclusiv în limba engleză, este o oportunitate pentru cei care cunosc limba engleză la nivel mediu și avansat şi îşi doresc să specializeze absolvenții de învățământ superior din țară și din străinătate în domeniul consultanţei de afaceri.

Programul de masterat Business Consulting îşi propune o abordare modernă a domeniului consultanței în afaceri, prin invitarea unor profesori străini (în calitate de visiting professor) în anul universitar 2012-2013 precum: prof. univ. dr. John Brinkman (Liverpool), prof. univ. dr. Vidosav Majstorovich (Belgrad), dr. Shinji Naruo (Tokyo), dar şi prin susținerea unor cursuri și seminarii de către consultanți români și străini, absolvenți de programe MBA.

Coordonatorii programului vor organiza o întâlnire cu reprezentanți ai unor programe similare existente pe plan european în vederea realizării schimburilor de profesori și studenți și creării unei rețele a acestor programe de masterat.

Examenul de admitere va avea loc în luna septembrie şi va fi organizat de Facultatea de Administratie și Afaceri, Universitatea din București. 

Coordonatorii programelor de masterat Consultanța în afaceri și Business Consulting sunt:

prof. univ. dr. Paul Marinescu

prof. univ. dr. Sorin-George Toma