INTERVIU Radu Horia Dorcioman, consultant OTP Consulting România: Autoritățile ar trebui să elaboreze ghiduri cât mai simple

Radu Horia Dorcioman, 47 de ani, a absolvit cursurile Facultății de Fizică  din cadrul Universității din București. O perioadă a lucrat ca asistent cercetare și apoi în calitate de  cercetător științific în cadrul Institutului de Fizică și Inginerie Nucleară din Măgurele.

În anul 2000 s-a angajat la Unitatea de Implementare a Proiectelor Phare din cadrul Ministerului Funcției Publice. În anul 2003 a obținut funcția de Director Adjunct în cadrul Ministerului Administrației și Internelor, coordonând programe finanțate din fondurile Phare cum ar fi Programul SAMTID dar și alte programe adresate administrației publice locale. În anul 2006 s-a angajat la OTP Bank România SA, de unde a sprijinit creditarea unităților administrativ teritoriale, și ulterior în cadrul Companiei de consultanță a băncii OTP Consulting Romania SRL, unde a luat parte la elaborarea și implementarea proiectelor finanțate din fonduri structurale.

Finantare.ro: Cum ați putea descrie piața finanțărilor în prezent în Romania și cum o vedeți după 2015?

Radu Horia Dorcioman: În ceea ce privește situația actuală a pieței finanțărilor din România pot spune că, după o perioadă mai dificilă, aceasta începe să își revină. Astfel, vom asista la o creștere a acesteia și după 2015. Din nefericire, din varii motive, liniile de finanțare au început să fie lansate cu întârziere, ceea ce s-ar putea să ducă la o rată mai slabă a absorbției, la sfârșitul ciclului financiar multianual 2014-2020.

Interviului poate fi citit în continuare aici