FPP lansează Business Mentoring Program

 

Fundatia Post-Privatizare lansează în această toamnă primul program de mentorat în afaceri la nivel de MBA pentru antreprenorii români, Business Mentoring Program. Primul workshop din cadrul acestui program anual, “Strategii de vânzări globale pentru antreprenori cu  obiective ambițioase”, va avea loc în perioada 11-12 octombrie și va fi organizat împreună cu Entrepreneurship Ventures Inc. (S.U.A.).

Business Mentoring Program este un program intensiv de mentorat în afaceri dedicat antreprenorilor care au deja o afacere și care sunt interesați să își perfecționeze abilitățile manageriale pentru a crea o organizație sustenabilă. Prin intermediul Business Mentoring Program, antreprenorii români vor beneficia de experiența unor mentori de top de la MIT Center for Entrepreneurship: Kenneth Morse, Laura Morse și William Aulet. 

Business Mentoring Program este gândit ca un ciclu complet de educație antreprenorială la nivelul de exigență și pregătire corespunzător unui MBA, structurat în cinci sesiuni intensive de cursuri, desfășurate pe o perioadă de nouă luni. Cursurile pun accent pe aspecte cheie pentru dezvoltarea unui business solid: strategii de vânzare, marketing, crearea valorii acționariale prin excelență operațională, leadership și finanţare pentru dezvoltare.

Numărul de locuri în cadrul programului de mentorat în afaceri al FPP este limitat. Înscrierea se face în urma completării unei aplicații complexe, care trebuie să includă și motivația de participare. În baza acesteia și a formularului de înscriere disponibil pe site-ul www.businessmentoring.ro, participanții sunt selectați pentru a forma prima promoție a acestui program de mentorat master-class.

Kenneth Morse este, printre altele, antreprenor in serie, presedinte al Entrepreneurship Ventures Inc., Managing Director fondator al Centrul de Antreprenoriat de la Massachussetts Institute of Technology (MIT), profesor invitat la Facultatea de Business ESADE din Barcelona si membru invitat al Consiliului National pentru Consultanta in Inovare si Antreprenoriat creat recent de Presedintele S.U.A. Barack Obama. Ken activeaza in comitetul director al mai multor start-up-uri, printre care Denkwerk Gmbh (Germania); iMotions – Emotion Technology ApS si Zylinc A/S (Danemarca); The Little Engineer (Liban); Aifos Solutions SL, Indisys si Invenio (Spania); Izon Science Ltd. (Noua Zeelanda); Naseeb Networks si Sofizar (Pakistan); Dynasil Corporation si mai multor spin-off-uri ale MIT (S.U.A.), incluzand Cogito, FloDesign Sonics, IntAct, Terrafugia si UkuMi.
De asemenea, este seful  Catedrei de Antreprenoriat, Inovare si Competitivitate la Universitatea Tehnologica Delft (Olanda) si sustine workshop-uri de business in Europa, Liban, Arabia Saudita, Pakistan, Noua Zeelanda, Quebec si S.U.A., de peste 8 ani.

Laura Morse este Director Executiv al Entrepreneurship Ventures Inc., fost co-instructor la MIT Sloan School of Management si Senior Executive in cadrul S.W.I.F.T. Sc (Belgia). Laura a lucrat timp de douazeci de ani ca Partener al Leading Global Executive Search Consultancies, Russel Reynolds Associates si Heidrick & Struggles in Chicago, Boston si Bruxelles. În prezent, Laura face parte din comitetul director al Aura Biosciences, un start-up de oncologie din Madrid, si consiliaza alte start-up-uri tehnologice din Barcelona si Boston.

William Aulet este Managing Director al MIT Center for Entrepreneurship, conferentiar senior la MIT Sloan School of Management si presedinte al MIT Clean Energy Prize. Bill este lider de succes in domeniul afacerilor, avand o experienta de peste 25 de ani in toate domeniile legate de operatiuni de inaltă tehnologie, marketing de produs si strategii de finantare, atat pentru start-up-uri cat si pentru companii publice. Pe langa experienta in cadrul propriilor companii, Bill este mentor si consilier pentru multe alte companii, pe probleme de procese de strangere de fonduri si este consultat in mod frecvent de specialisti in venture capital si de ”business angels”.


Câştigă o bursă la MIT oferită de Fundaţia Post-Privatizare!

Participă la Business Mentoring Program şi poţi câştiga o bursă pentru programul MIT Entrepreneurship Development Program 2012 oferită de Fundaţia Post-Privatizare.

Entrepreneurship Development Program este un program intensiv de cinci zile, organizat în campusul MIT (Cambridge, Massachusetts) care îi ajută pe antreprenorii, directorii de companii şi pe toţi cei implicaţi în mediul antreprenorial să dobândească cunoştinţele necesare pentru a dezvolta idei şi a le transforma în afaceri de succes.
Programul oferă participanţilor accesul la sistemul MIT de transfer al tehnologiei, la programe de educaţie antreprenorială şi la o reţea de peste 5.000 de firme participante la program până în prezent.

Prin workshop-uri, vizite la start-up-uri high-tech şi studii de caz live cu antreprenori de succes, participanţii vor identifica şi evalua oportunităţi pentru afaceri noi, modul în care funcţionează procesul investiţional american şi modul în care crearea de noi companii poate varia de la o ţară la alta. Mai multe informaţii sunt disponibile la adresa mitsloan.mit.edu/edp.

Bursa va fi acordată participantului la Business Mentoring Program (care participă la întregul program) cu cel mai mare potenţial de dezvoltare, ales de către o comisie formată din cei trei mentori de la MIT Center for Entrepreneurship şi un reprezentant al Fundaţiei Post-Privatizare.

Bursa oferită de Fundaţia Post-Privatizare acoperă doar costurile programului Entrepreneurship Development Program, cheltuielile de cazare şi transport vor fi suportate de participant.

Informații suplimentare despre Business Mentoring Program, calendarul workshop-urilor și modalitatea de participare sunt disponibile pe www.businessmentoring.ro.

Persoana de contact: Alina Coman, telefon: 031.1000.719, e-mail: coman.a@postprivatizare.ro .