BERD își extinde rețeaua de consultanți din România

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), prin programul Business Advisory Services (BAS) oferă sprijin IMM-urilor din România pentru accesarea serviciilor de consultanţă în afaceri furnizate de consultanţi locali.

BERD invită consultanţii locali (firme de consultanţă sau persoane fizice autorizate) să se înscrie în Program ca potenţiali furnizori de servicii pentru companiile care apelează la BAS.

Întreprinderile au nevoie de expertiză profesională pentru a se dezvolta şi a rămâne competitive. De asemenea, în timp ce consultanţa de succes poate ajuta întreprinderile să crească, multe dintre companiile mici nu au mai solicitat ajutor extern şi le este greu să decidă în cine să aibă încredere. Aici intervine BAS care pune în legătură întreprinderile cu consultanţii locali pentru proiecte dinamice într-o varietate de domenii de expertiză, explicând procesul şi împărţind costul proiectului cu clientul. 

 

Rezultatele  vorbesc de la sine. Deşi 82% dintre clienţii BAS nu mai lucraseră cu un consultant înainte să înceapă proiectul, la sfârşitul evaluării proiectului, care are loc la un an de la finalizare, aproape 95% spun că vor folosi din nou serviciile unui consultant – şi aproape jumătate au făcut deja lucrul acesta.

Proiectele de consultanţă cofinanţate de BAS se realizează numai prin consultanţi precalificaţi

BAS oferă companiilor aplicante  grant-uri flexibile de până la 10.000 de euro, reprezentînd 25-75% din costul net al unui proiect de consultanţă, în funcţie de tipul de consultanţă solicitat. Prin noua schemă de finanţare BAS (www.basromania.ro), valabilă în 2014, BERD va cofinanţa proiecte de consultanţă diversificate, adaptate nevoilor de dezvoltare ale IMM-urilor şi bazate pe colaborarea cu consultanţii precalificaţi.

Procesul de precalificare în Program este deschis tuturor firmelor de consultanţă din România şi nu presupune niciun fel de taxe. Precalificarea constă în evaluarea expertizei şi experienţei consultanţilor, pornind de la proiectele realizate, referinţele furnizate şi profilul consultanţilor individuali.

BERD are nevoie de expertiză locală

Împreună cu firmele locale de consultanţă, BERD a ajutat să crească, până acum, în România, peste 400 de afaceri. Mai mult, peste 100 de consultanţi au fost instruiţi pentru a oferi suport afacerilor de pe piaţa locală.

Consultanţii BAS beneficiază de sprijinul BERD pe tot parcursul participării la Program, fie primind suport pentru implementarea proiectelor, fie având acces la programe specializate de instruire. În plus, prin colaborarea cu BAS, consultanţii se pot alătura unei reţele internaţionale de peste 6.000 de profesionişti.

Mai multe informaţii

Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre Programul BAS şi oportunităţile pe care le oferă consultanţilor din România vă rugăm să contactaţi biroul local BERD (telefon 021 202 71 42, email basromania@ebrd.com) sau să accesaţi http://www.basromania.ro/information-for-consultants