BDO Cluj alături de Tudor Andrei și Asociații au susținut la Cluj Napoca seminarul de fiscalitate și dreptul muncii

Seminarul anual organizat de BDO Auditors & Accountans (partener AMCOR) în data de 21 februarie 2017 a trecut în revistă principalele modificări legislative in materia Codului fiscal și de procedură fiscală.

Evenimentul a abordat principalele impozite, taxe, contribuții, urmărind arhitectura legislației fiscale primare, punând un accent deosebit pe dispozițiile cu caracter de certă noutate în peisajul fiscal. Nu au fost uitate nici prevederile consacrate, dar asupra căror interpretare continuă să planeze controverse. Întâlnirea a avut caracter interactiv, fiind percepută de participanți nu doar ca o comunicare de informații, ci și ca un schimb de idei menit să ne apropie.

Seminarul a avut și o secțiune dedicată dreptului muncii, susținută de Tudor, Andrei și Asociații, biroul de avocatură afiliat BDO România, în cadrul căreia au fost dezbătute aspecte sensibile și controverse jurisprudențiale cu privire la interpretarea prevederilor Codului Muncii referitoare la încetarea contractului individual de muncă pentru desființarea postului din structura angajatorului, pentru săvârșirea unor abateri disciplinare de către angajat și pentru necorespunderea profesională a angajatului.

Discuțiile s-au purtat pe marginea practicii instanțelor de judecată și a evoluției acesteia, fiind analizate decizii de speță pronunțate de instanțe din București și din provincie, decizii ale Înaltei Curți de Casație și Justiție în soluționarea unor recursuri în interesul legii, decizii ale Curții Constituționale precum și jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului.

La eveniment au participat reprezentanți din mediul public și privat, la nivel de top și middle management, din industrii variate: automotive, servicii financiare, extracţia resurselor naturale, industria farmaceutică, industria textilă şi încălţăminte, comerţ cu autovehicule,  tehnologia informației etc.

Speakeri în cadrul evenimentului au fost Sorin Roman, Tax Manager în cadrul BDO Auditors & Accountans, Raluca Andrei, Partenersi Victor Teodorescu, Associate în cadrul Tudor Andrei și Asociații.

Pentru mai multe informații:

E-mail: office@bdo.ro

Web: www.bdo.ro

International: www.bdointernational.com