AMCOR vă recomandă conferinţa ”Fondurile Structurale pentru stimularea dezvoltării. Rolul sistemului bancar în următoarea perioadă de programare 2014-2020”

Sistemul bancar pentru dezvoltarea României

Un eveniment despre rolul băncilor pentru o mai bună absorbție a fondurilor europene în următoarea perioadă de programare 2014-2020

București, 14 noiembrie 2013. Dată fiind importanța strategică a fondurilor structurale în dezvoltarea economiei, Guvernul României a gândit o nouă abordare pentru perioada 2014-2020, ce presupune implicarea de noi parteneri pentru o utilizare mai eficientă a fondurilor europene.

Beneficiind de o vastă experiență în consultanță, Lattanzio Group în colaborare cu Asociația Română a Băncilor organizează pe 21 noiembrie un eveniment cu titlul ”Fondurile Structurale pentru stimularea dezvoltării. Rolul sistemului bancar în următoarea perioadă de programare 2014-2020”, ce va avea loc la sediul din București al Băncii Naționale a României în sala ”Mitiță Constantinescu”, începând cu ora 09.30.

Acțiunea se încadrează în inițiativa Guvernului României de a ”implica sistemul bancar în atragerea fondurilor europene, atât în efectuarea plăților către beneficiari, cât și în procesul de selecție și evaluare a proiectelor”, după cum a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. Prezentă în România din 1992, Lattanzio Group a colaborat de-a lungul anilor cu numeroase administrații publice și companii private în cadrul a peste 40 de proiecte de dezvoltare și formare, cunoscând așadar dificultățile întâmpinate în actuala perioadă de programare.

Deschiderea oficială a evenimentului va fi marcată de alocuțiunea domnului Bogdan Olteanu, Viceguvernatorul BNR, urmată de o sesiune despre principalele provocări ale Guvernului în vederea optimizării implementării fondurilor europene în următoarea perioadă de programare. Vor interveni Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, Președintele Asociației Române a Băncilor, Radu Ghețea și CEO Lattanzio Group, Ezio Lattanzio.

Evenimentul va constitui o ocazie importantă pentru a prezenta contribuția comunității bancare din România la ”elaborarea și îmbunătățirea legislației privind managementul financiar al fondurilor europene, alături de toate părțile implicate, obiectivul fiind creșterea ratei de absorbție a fondurilor europene”, conform afirmațiilor Președintelui ARB. Așadar, capacitatea băncilor de a furniza expertiză cu un înalt grad de specializare poate contribui la accelerarea finanțării proiectelor și asigurarea unui flux financiar optim.

Formarea la distanță deține un potențial fundamental în sprijinul aplicării uniforme a procedurilor specifice fondurilor europene, prin intermediul transferului de competențe operaționale la nivelul personalului băncilor implicate în atragerea fondurilor europene. Vor interveni în acest sens Directorul firmei Lattanzio Learning, Massimo Giacomelli, alături de Senior Consultant Lattanzio Learning, Guido Cernuto și de International Sales Manager eXact learning solutions, Federico Dondero.

Manifestarea va include și o dezbatere pe teme de actualitate privind rolul sistemului bancar în stimularea absorbției fondurilor europene. Contribuția comunității bancare devine strategică în contextul în care ”companiile și administrațiile publice pot crește cu ajutorul consultanței și al fondurilor europene,  prin demararea unor procese de dezvoltare și inovare”, după cum susține Președintele Lattanzio Group. Inițiativa este dedicată așadar tuturor băncilor comerciale din România, precum și altor actori implicați în programarea și implementarea fondurilor structurale și de coeziune.

Lattanzio Group este o firmă de consultanță italiană, prezentă în România din 1992 și cu birouri în Italia, Croația și Macedonia. În România, firma a implementat peste 40 de proiecte finanțate din fonduri europene, sprijinind administrațiile publice și companiile în procesul de dezvoltare organizațională.

eXact learning solutions Srl, astăzi parte din Lattanzio Group, este o companie de dezvoltare software, lider în domeniul soluțiilor de e-learning. Firma a primit premiul Best of Elearning! în 2012 pentru dezvoltarea propriului LCMS (Learning Content Management System).

Lattanzio Learning este unul dintre principalii operatori italieni în domeniul formării integrate și al consultanței pentru procesele de formare, atât pentru administrații publice, cât și pentru multinaționale și mari companii private. A sprijinit de-a lungul anilor firme din domeniul bancar și asigurări, industrie, telecomunicații și sectorul auto.

 

Pentru mai multe informații:

Lattanzio Group – Raluca Mihăilă, mihaila@lattanziogroup.eu |  www.lattanziogroup.eu